Zuid Nederland Fairtrade gemeenten bijeenkomst in Deurne 12 april 2022

De gasten werden ontvangen bij het NS station waar ze een lekker kopje Fairtrade koffie konden halen. Het zijn Fairtrade kernteams uit Brabant en Limburg. Een kernteam bestaat uit vrijwilligers en een ambtenaar van de gemeente.

Na de koffie waren de deelnemers welkom bij de Kledingbank Deurne waar lekkere soep en broodjes klaarstonden. Burgemeester Greet Buter heet iedereen welkom in Deurne en wethouder Marinus Biemans ging in op het belang van initiatieven van inwoners over duurzaamheid en samenwerking. En over de samenwerking tussen Global Goals en Fairtrade en dat de gemeente Deurne graag de titel Fairtrade Gemeente wil behalen.

Rond de speed-meet tafels werd intens gediscussieerd. Peter D ‘Angremond van het landelijk Fairtrade gemeenten bestuur sprak over (toekomstig) beleid en Karin van Breda over de nieuwe Fairtrade actie: Hoe Fair ben jij?

Na de bijeenkomst kon men nog voor een drankje terecht in de tuin bij het station van Stationparkcoöperatie. De Kledingbank is een mooie locatie en het Platform en het kernteam bedanken Corry van der Singel en haar collega’s voor de fijne samenwerking. We hebben er samen een mooie en inspirerende bijeenkomst van gemaakt.

Fairtrade bijeenkomst april 2022
Speed-meet van leden van kernteams van Fairtrade gemeenten in de Kledingbank in Deurne.