Global Goals Deurne Festival op zondag 18 september

Een bonte verzameling van mensen zijn druk bezig met de voorbereiding van het festival. Mensen van allerlei leeftijden en achtergronden.

Het is voor sommige deelnemers ook een beetje spannend. Het is immers de eerste keer dat organisaties en mensen zich presenteren met ‘hun’ Global Goal in Deurne.

Op gebied van voeding, gezondheid, onderwijs, armoede en meer gelijkheid, zullen stands zijn.
Een voorbeeld is Global Goal 7:  Duurzame Energie: Voor iedereen een belangrijk onderwerp, nu de energieprijzen zo stijgen. Daar wordt hard aan gewerkt door de energiecoaches in Deurne.
Ze willen graag laten zien wat de mogelijkheden zijn. Met energie vragen kan men bij hen terecht.

Iedereen wil, juist in deze tijd misschien, ook graag genieten en ontspannen op zondag. Een belangrijke sfeermaker is de muziek. Om 13.00 uur zal de knallende muzikale opening zijn door PadaM percussie pur sang. Met daarna nog een gevarieerd programma. Mooie optredens van De Bent, La-Curda en de jonge band East Bound. Tot 17.00 uur.

Wethouder Tom Oomen zal namens de gemeente Deurne vertellen waarom de Global Goals belangrijk zijn. Duurzaamheid is zijn onderwerp. Het gemeentebestuur van Deurne is op vele manieren met de toekomst bezig.  Er is een uitnodiging, een speciale actie voor alle inwoners van Deurne en haar kerkdorpen. Iedereen is uitgenodigd om hun wensen en ideeën over de toekomst kenbaar te maken. Die komen bij elkaar in de tijdscapsule op het festival.

De Global Goals, de 17 doelen voor iedereen, voor Deurne, Nederland en de wereld lopen van 2016 tot het jaar 2030. Ze zijn ongeveer op de helft. Een belangrijk moment om even stil te staan bij de vraag: Wat verwacht ik of wat hoop ik voor de toekomst voor mezelf en mijn omgeving?

Voor de kinderen is er een tekenwedstrijd met dezelfde vraag hoe zij de toekomst zien. De tekening is hier te downloaden.

De tekeningen kunnen tot 15.00 uur worden ingeleverd en de prijzen worden later bekendgemaakt.
Voor de kinderen zijn er ook leuke kinderactiviteiten op het festival. 

Het Platform en de mensen die meedoen aan het Global Goals festival willen graag meer duurzaam leven. Hoe doe je dat? Dat kan al door kleine dingen, door bv. te ruilen en materialen te hergebruiken of te repareren.

Een voorbeeld is het kleding ruilrek. Breng een schoon heel kledingstuk mee en ruil het tegen iets van het rek. Mooie tweede kans vintage kleding hangt klaar op het rek. Kleding die over blijft gaat naar de Kledingbank Deurne. 

Stichting Boombelijd, De Ossenbeemd, Speels Landschap, Aa en Maas en anderen die bezig zijn met een schone leefomgeving doen mee.

Blink is op een actieve manier aan de slag met afval.
Aan iets eten, proeven en drinken is natuurlijk ook gedacht.

Het Fairtrade kernteam, een werkgroep van het Platform, heeft een verrassend leuke test: Hoe Fair ben jij? 

En ook een ruilactie: breng een verpakking van een food product met Fairtrade keurmerk mee en je krijgt er een vol food product van Fairtrade voor terug.

Het Platform Global Goals Deurne heeft een eigen informatiestand bij Global Goal 17. Met de uitnodiging: stap op het Platform en doe mee! Er is voor iedereen een kans om iets te doen. 

Global Goal 17 is de goal van de nieuwe verbindingen en nieuwe samenwerkingen. Bv. door een nieuwe verbinding tussen een vrijwilligersorganisatie en een bedrijf.

Alle organisaties die meedoen zijn partner van het Platform Global Goals Deurne. Nieuwe bedrijven, organisaties, scholen, clubs  en mensen zijn welkom!

Wil je meer informatie of meedoen? Dat kan. Meld je dan via info@globalgoalsindeurne.nl