Maandag 11 maart start het Hergebruik project.
Hergebruiken: Iedereen kan het, iedereen kan meedoen en heel veel mensen doen het al. Soms in het klein zoals thuis en soms in het groot bijvoorbeeld bij een bedrijf. We willen al die goede initiatieven en voorbeelden in het zonnetje zetten. En laten zien wat er al gebeurt in gemeenschap Deurne. En misschien leren we zo ook weer van elkaar en komen er nieuwe ideeën uit voort.
Wie doet er mee of wil meedoen?
Het Platform Global Goals Deurne begint met bij elkaar brengen wat er al is in onze gemeenschap. Ook als het over hergebruik, recyclen en upcyclen gaat.
Iedereen wordt uitgenodigd:
- De makers, vaak particulieren die op een creatieve wijze materialen hergebruiken en dat soms van elkaar niet eens weten.
- Allerlei organisaties die recyclen zoals vlooienmarkten, kringloopwinkels, maar ook digitaal bv. de Weggeefhoek Liessel en Deurne.
- De overheid, de gemeente bv. de afvalverwerker Blink.
- Bedrijven die weten dat recyclen ook een belangrijk economisch model is en er geld mee verdienen. Of de bedrijven die zorgen dat ze zelf (veel) minder afval produceren en besparen door te hergebruiken.
- Maar ook de Kledingbank, Pompidom Speelgoed, de Voedselbank. Het Repair Café in
In Deurne zijn goede voorbeelden.
- Scholen die bv. meedoen aan het E-waste project of een ander hergebruik project hebben.
- Kunstenaars die met grondstoffen werken die anders worden weggegooid en zo iets nieuws creëren.
En vele anderen die we misschien nog niet kennen, maar graag uitnodigen en ook graag willen ontmoeten.
Global Goal 12
De 17 Global Goals zijn de inspiratie voor het vrijwilligerswerk van het Platform in de lokale gemeenschap Deurne. Bij dit Hergebruik project is de aandacht voor Global Goal 12: Verantwoorde productie en consumptie. Het gaat bij Goal 12 om het verminderen van afval. Om minder voedselverspilling en vervuiling. En het zuiniger omgaan met materialen.
Door anders te consumeren en produceren kunnen we de druk op het milieu verminderen.
En dat betekent dat we werken aan minder negatieve gevolgen van onze consumptie, voor de volgende generaties. En daar doen we het ook voor.
Iedereen kan meedoen: ondernemers en bedrijven, overheden, maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties, onderwijs en consumenten.
Wil je meer weten? Wil je meepraten over de voorstellen en de plannen? Wil je je kennis delen? Ken je iemand die geïnteresseerd is? Kom dan naar de bijeenkomst op maandag 11 maart in het Hofke van Marijke.
Meld je graag even aan via info@globalgoalsindeurne.nl