Landelijke Fairtrade week in Deurne

Van 6 t/m 14 mei is de landelijke Fairtrade week. Er zijn veel Fairtrade aanbiedingen, ook in alle supermarkten in onze gemeente.

In Deurne staat alles deze week in het teken van de titel die de gemeente zal ontvangen op vrijdagmiddag 12 mei.  Burgemeester Greet Buter en wethouder Tom Oomen kregen alvast een voorproefje. De vrijwilligers van Kernteam Fairtrade bieden de landelijke Fairtrade box met lekkere Fairtrade producten aan hen aan. De inhoud mag gedeeld worden, was de bijgevoegde suggestie.

Vrijwilligers en lokale overheid

Fairtrade gemeenten in Utrecht stelt de box ter beschikking. Zo kunnen de lokale vrijwilligers de samenwerking tussen hen en de lokale overheid waarderen. Ze hebben elkaar nodig, de een kan niet zonder de ander.

Welkom op 12 mei

In het Huis voor de Samenleving. Inloop 13.00 uur. Om 13.30 uur de uitreiking van de titel Fairtrade Gemeente.  Kom een kopje Fairtrade koffie, thee of sapje drinken met Fairtrade hapje.

Uitreiking titel Fairtrade gemeente
Burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne met het Fairtrade Kernteam ontvangen het bord en zijn trots op de titel: Fairtrade Gemeente.

V.l.n.r. Marinus Biemans wethouder, Michel Lintermans Fairtrade Kernteam, Liselotte van den Broek contactambtenaar Fairtrade,  Lambert van Lieshout Fairtrade Kernteam, Tom Oomen wethouder duurzaamheid, Lieve Glas Fairtrade Kernteam, Jannine Brugman-Meijer Fairtrade Kernteam, Helm Verhees wethouder en burgemeester Greet Buter van Deurne.

Fotograaf: Jan Berkers, Vlierden