Landelijke Fairtrade week in Deurne

Van 6 t/m 14 mei is de landelijke Fairtrade week. Er zijn veel Fairtrade aanbiedingen, ook in alle supermarkten in onze gemeente.

In Deurne staat alles deze week in het teken van de titel die de gemeente zal ontvangen op vrijdagmiddag 12 mei.  Burgemeester Greet Buter en wethouder Tom Oomen kregen alvast een voorproefje. De vrijwilligers van Kernteam Fairtrade bieden de landelijke Fairtrade box met lekkere Fairtrade producten aan hen aan. De inhoud mag gedeeld worden, was de bijgevoegde suggestie.

Vrijwilligers en lokale overheid

Fairtrade gemeenten in Utrecht stelt de box ter beschikking. Zo kunnen de lokale vrijwilligers de samenwerking tussen hen en de lokale overheid waarderen. Ze hebben elkaar nodig, de een kan niet zonder de ander.

Welkom op 12 mei

In het Huis voor de Samenleving. Inloop 13.00 uur. Om 13.30 uur de uitreiking van de titel Fairtrade Gemeente.  Kom een kopje Fairtrade koffie, thee of sapje drinken met Fairtrade hapje.

Fairtrade week gemeente Deurne. Overhandiging Fairtrade box.
Burgemeester Greet Buter en wethouder Tom Oomen (duurzaamheid) ontvangen de Fairtrade box uit handen van het Kernteam Fairtrade (vlnr): Michel Lintermans, Lieve Glas, Jannine Brugman-Meijer en Lambert van Lieshout.

Fotograaf: Jan Berkers, Vlierden