Inspiratieavond Klimaat met Margot Ribberink

Op 11 december komt Margot Ribberink, voormalig weervrouw van tv, als inspiratiespreker naar Deurne. Voor de jaarlijkse inspiratie- en bedankavond van het Platform Global Goals Deurne. Het thema is: Het Klimaat.

Ieder jaar organiseert het Platform een avond om het jaar af te sluiten. Om alle mensen die in het afgelopen jaar meewerkten te bedanken. Daarnaast is het een avond om elkaar te inspireren voor het nieuwe jaar of voor de toekomst. Daarom is het een uitnodiging aan iedereen.

Global Goal 13: Het Klimaat

Vorig jaar ging de aandacht naar Goal 1 en 2:  Einde aan alle Armoede en Honger. Ralf Embrechts was de  bevlogen spreker die nog meer samenwerking van organisaties liet zien in Quiet Communities Nederland. Om de armoede te verzachten en mensen sterker te maken.

Nu staat Global Goal 13 centraal en die gaat het over Het Klimaat.
Platform Global Goals Deurne heeft weer een spreker gevonden die aansluit bij het gedachtengoed van het Platform. De uitdagingen lijken soms bijna te groot. Maar iedereen kan iets doen, hoe klein ook. En samen kunnen we op een positieve manier meer, ook voor de toekomst van de  generaties die na ons komen. En daar zijn al heel veel mensen op hun manier in onze gemeenschap mee bezig.

Over de gastspreker: Margot Ribberink

Margo Ribberink - klimaat

Margot Ribberink studeerde biologie in Nijmegen en is in 1990 begonnen bij het eerste commerciële weerbureau in Nederland, Meteoconsult.

“Ik werd de eerste tv-weervrouw op televisie, 20 jaar lang presenteerde ik het weer bij rtl4
In 2019 begon ik voor mezelf en presenteer het weer nu op radio en tv, maar dan voor regionale omroepen: RTV Oost, RTV Utrecht en RTV West.”

Margot geeft veel lezingen en wordt gevraagd als dagvoorzitter bij bijeenkomsten over klimaatveranderingen en duurzaamheid en gedrag. Ze deelt graag haar kennis en ervaring op weer- en klimaatgebied en wat we nog kunnen verwachten.

‘De nieuwe  klimaatscenario’s van het KNMI zijn duidelijk’, zegt ze. Het liefste wil ze niet te lang bij het negatieve weernieuws stilstaan. Ze richt zich graag op de vraag: wat zijn de nieuwe opgaven, waar liggen de oplossingen en wat wij kunnen doen.

Centraal staat voor haar: Wat kan IK doen!

Wil je Margot volgen via de socials? Dan kan: X, Instagram, LinkedIn en Facebook.

Maandag 11 december in CCD

De avond is in Cultuur Centrum Deurne. Adres: Martinetplein 1, 5751 KM Deurne. Kaartje kost € 4,50 en dat is inclusief koffie/ thee en koek.
Inloop is vanaf 19.00 uur. Aanvang: 19.30 uur en einde van de avond zal om 22.00 uur zijn.

Kom je ook naar deze inspirerende avond? Koop dan vooraf en online een kaartje. Via: Cultuurcentrum Deurne