Fairtrade kernteam

Fairtrade en Global Goals in Deurne

Deurne is nu een Fairtrade Gemeente

Tom Oomen, wethouder is enthousiast dat de titel is gehaald.

Het Platform is nog volop aan het groeien als organisatie. Het Kernteam Fairtrade is als werkgroep actief binnen en buiten het Platform en behaalde al mooie resultaten. Fairtrade en de Global Goals zijn samen integraal verbonden in het Platform Global Goals Deurne.

Zie ook ons logo.

Door een Fairtrade product te kopen, werk je mee aan maar liefst minimaal 10 Global Goals.

Kernteam Fairtrade Deurne:

Op 12 mei 2023 behaalde gemeente en gemeenschap Deurne de Fairtrade Gemeente titel. Daar zijn we blij mee en trots op. We staan nu op de landelijke website van Fairtrade gemeenten.

Het doel van het kernteam is dat nog meer mensen zich bewust worden van het belang en producten met het Fairtrade keurmerk gaan gebruiken. Er is hard aan gewerkt om de titel: Fairtrade Gemeente voor Deurne te behalen. Bedrijven, scholen, organisaties hebben daaraan meegewerkt. De titel krijg je alleen als hij door de gemeenschap wordt ondersteund. Dat is in de gemeenschap Deurne in ruime mate het geval. En er kunnen nog meer ondersteuners bij. Van harte welkom.

Hoe kun je meedoen? Door met je bedrijf, school, organisatie, winkel of als zzp’er, twee * producten te gebruiken of te verkopen met het Fairtrade keurmerk.

*voor supermarkten, kledingwinkels en horeca gelden andere aantallen.

Misschien gebruik je al Fairtrade producten? Als je dit doorgeeft aan Kernteam Fairtrade, kom je op de Fairtrade Ondersteunerslijst.

De Fairtrade Ondersteunerslijst

Op deze poster zie je wie er al mee doen.

Laatste Fairtrade nieuws

  • Helenaveen krijgt het eerste Fairtrade Gemeente bord
    Het eerste oranje Fairtrade titelbord hangt in Helenaveen (gemeente Deurne). Het werd onthuld door wethouder Tom Oomen en Jannine en Michel van Platform en Kernteam Fairtrade. Het bord komt bij meer toegangswegen in Deurne te hangen. Zo kan de buitenwereld zien dat wij en Deurne trots zijn op de titel Fairtrade Gemeente.
  • Fairtrade week in Deurne
    Wat gebeurde er nog meer in de Fairtrade week in Deurne? We hebben al gezien wat voor een succes de Wereldmaaltijd is geweest. Daarnaast hebben we een ontbijt verzorgd voor ondersteuners die gezorgd hebben dat de gemeente Deurne op 12 mei het keurmerk Fairtrade Gemeente kreeg. Lees het gehele artikel en bekijk de foto’s.
  • Alle 4 de Fairtrade titelborden in Deurne op één foto!
    Op de Markt Groen Deurne bij de Ossenbeemd, lukte het. De 4 vertegenwoordigers van de Fairtrade titelborden in Deurne samen op een foto te krijgen.

Meer informatie over Fairtrade?

Fairtrade Gemeente, Twitter

Fairtrade Gemeente, Facebook

Fairtrade Gemeente, Instagram