Fairtrade kernteam

Deurne is een Fairtrade Gemeente worden.

Het Platform is nog volop aan het groeien als organisatie. Een werkgroep van het Platform die al actief is en al successen boekte, is het Kernteam Fairtrade.

Op weg naar Fairtrade gemeente Deurne

Kernteam Fairtrade Deurne:

Het doel is dat nog meer mensen producten met het Fairtrade keurmerk gaan gebruiken. Het zou mooi zijn als de titel: Fairtrade Gemeente voor Deurne wordt behaald. Daar wordt hard aan gewerkt. Bedrijven, scholen, organisaties kunnen daar hun steentje aan bijdragen. De titel krijg je als hij door de gemeenschap wordt ondersteund.

Hoe kun je meedoen? Door met je bedrijf, school, organisatie, winkel of als zzp’er, twee producten te gebruiken of verkopen met het Fairtrade keurmerk.

we staan nu op de landelijke website van Fairtrade gemeenten.

Ondersteunerslijst

Misschien gebruik je al Fairtrade producten? Als je dit doorgeeft aan Kernteam Fairtrade, kom je op de Fairtrade Ondersteunerslijst.

Ondertussen is de eerste Fairtrade titel in Deurne en in Nederland! Behaald door het NS station Deurne op 28 juni 2021. Voor de gezellige huiskamer daar. Bij Daily Deurne op het station kun je Fairtrade koffie en thee halen of een lekkere chocoladereep kopen.

De Ossenbeemd, Natuur- Milieu- en Educatiecentrum behaalde in september 2021 de Fairtrade titel.

Fairtrade en Global Goals

Wat is Fairtrade?

Waarom is het een belangrijk keurmerk?

Internationale samenwerking:

In iedere gemeenschap werken vrijwilligers veelal via stichtingen aan projecten in Ontwikkelingslanden. Zo ook in Deurne. Dit is prachtig al die Particuliere Initiatieven. Het Platform draagt ze een warm hart toe. Om de kleine stichtingen uit de gemeente Deurne zelf en onderling te versterken organiseert het Platform op 1 september een avond voor alle stichtingen met projecten in Ontwikkelingslanden. Het doel is elkaar (beter) leren kennen en om kennis en ervaring te delen. Het onderwerp is Fondsenwerving.

Laatste Fairtrade nieuws

  • Alle 4 de Fairtrade titelborden in Deurne op één foto!
    Op de Markt Groen Deurne bij de Ossenbeemd, lukte het. De 4 vertegenwoordigers van de Fairtrade titelborden in Deurne samen op een foto te krijgen.
  • Deurne nu een Fairtrade Gemeente.
    Gemeente en gemeenschap DEURNE hebben het keurmerk Fairtrade Gemeente behaald! De uitreiking van de titel vond plaats op 12 mei in het Huis van de Samenleving. We zijn heel vereerd met een prachtig juryrapport bij deze titel.
  • Afscheid Bart Jansen
    We hebben samen afscheid genomen van Bart Jansen. Hij is 7 juni overleden. Bart was Platform Raad lid vanaf het … Lees meer

Meer informatie over Fairtrade?

Fairtrade Gemeente, Facebook

Fairtrade Gemeente, Twitter

Fairtrade Gemeente, Instagram