Fairtrade ondersteuner worden?

Hoe kan ik meedoen?

Dat horen we nu regelmatig. Je kunt meedoen en het is zelfs gemakkelijk. Hoe?

Op 12 mei 2023 kreeg Deurne de Fairtrade Gemeente titel.

Door als bedrijf, winkel, school, organisatie, als zzp’er of club twee producten te gebruiken of te verkopen met het Fairtrade keurmerk.
Misschien gebruik je al Fairtrade producten? Als je dit doorgeeft aan het Kernteam Fairtrade via info@globalgoalsindeurne.nl, kom je op de Fairtrade Ondersteunerslijst. Noem de Fairtrade producten die je gebruikt en geef de naam van de contactpersoon door.

Fairtrade logo

Het Fairtrade keurmerk  staat wereldwijd voor een eerlijke betaling voor de arbeid van de boeren en de makers  van producten, die van overzee komen. Denk bijv. aan rijst, bananen, koffie en thee en chocola. En andere producten bijv. kleding.
Als je een product koopt met het Fairtrade keurmerk werk je ook mee aan het behalen van minimaal 10 van de 17 Global Goals. Hoe mooi is dat. Gemeente en gemeenschap Deurne heeft nu de titel en wil hem graag ook houden. Daar blijven we samen aan werken. Zie ook de pagina van ons Fairtrade kernteam.

Doe jij ook mee? Het is een kleine moeite, minimaal 2* Fairtrade producten slechts en door het samen te doen bereik je een mooi resultaat. Dank je wel alvast.

* Voor supermarkten, gelden andere aantallen. Voor horeca, kledingwinkels en cadeau shops is het: 4

Ik doe mee!

Zodat we weten of je in de gemeente Deurne actief bent.
In welke sector opereert jouw bedrijf of organisatie?

Ook belangrijk: als je het logo van je bedrijf/organisatie als ondersteuner op de nieuwe poster zou willen hebben, dan graag het logo (in vector bestand) sturen naar info@globalgoalsindeurne.nl.

Kernteam Fairtrade Deurne i.s.m. de Gemeente Deurne
Platform Global Goals Deurne