Afscheid Bart Jansen

We hebben samen afscheid genomen van Bart Jansen. Hij is 7 juni overleden.

Bart was Platform Raad lid vanaf het eerste uur. Zeer gewaardeerd omdat je weinig hoefde uit te leggen. Je merkte aan hem dat duurzaamheid, de Global Goals en Fairtrade onderdeel waren van zijn intrinsieke motivatie. Hij deelde met ons hoe hij dat toepaste in zijn dagelijkse leven, o.a. door imker te zijn.

Met de 7 kerken samen de titel Fairtrade Kerk behalen in 2022 was dan ook een fluitje van een cent. Ze waren het in feite al en het was een kwestie van de formulieren nog invullen.

Door de samenwerking van de verschillende kerken in de Platform diaconie hoorden we van hem en Jannine dat zij de pioniers waren door destijds landelijke organisaties op het gebied van armoede naar Deurne te halen.

Wij leerden Bart kennen als betrokken en een ‘drager’ in de gemeenschap en voor ons, de mensen in Platform Global Goals Deurne. We missen hem nu al.

De bloemen bij zijn afscheid kregen van ons de volgende tekst:
Dank je Bart en we missen je. Dag Bart.

Bijtjes waakt over de aarde, want de meester vertrekt.

Zeven Fairtrade Kerk titels uitgereikt aan kerken in Deurne
Op de foto v.l.n.r.  Inge van Dijk (CDA, lid Tweede Kamer), Paul Janssen (tot 2022 pastoor in Deurne), Emmy Thijssen (RK kerk Liessel), Bart Jansen diaken RK kerken, Meindert Kroeze (Protestante kerk), Jannine Brugman-Meijer diaken van Protestante kerk Deurne en lid Fairtrade Kernteam, Loes Damen presentator, Tom Oomen wethouder Duurzaamheid en Willy van de Berg, wethouder onderwijs en zorg.